Aceasta prajitura, rapida, este recomandata mai ales pentru cei, incepatori, in bucatarie. Este o retate foarte usoara si gustoasa in acelasi timp.
Ingrediente blat:
- 200 gr zahar
- 1 ou
- 50 gr margarina/unt
- 2 linguri miere
- 300 gr faina
- 1 praf de copt
- 200 ml lapte
Pentru inceput se amesteca zaharul, oul, margarina si mierea pana se omogenizeaza. Apoi se adauga pe rand faina, laptele si praful de copt. Se pune compozitia intr-o tava tapetata si se lasa la coacere aproximativ 25-30 de minute, la foc mic. Dupa ce se raceste, se taie in cuburi (de preferat cat mai egale).
Glazura:
- 500 gr zahar
- 3-4 lingura cacao
- 15 linguri apa
Glazura se fierbe. Bucatelele de blat se dau prin glazura calda, iar apoi se dau prin nuca de cocos.
Nuca de cocos necesara este aproximativ 150 gr. In loc de nuca de cocos se poate folosi si nuca.
Pofta buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu