miercuri, 16 mai 2012

Sarlota - diplomat fructe



   5 oua intregi, 250 gr zahar, 2 pliculete de vanilie si coaja de la o portocala se pun intr-un vas si se bat bine pana se omogenizeaza. Se adauga in suvite 500 mil lapte fierbinte. Se pune la fiert pana da in clocot (nu se fierbe mult).  

    Se inmoaie 25-30 gr, gelatina,  cu 2-3 linguri apa fierbinte. Daca nu se dizolva, se fierbe.Se adauga in compozitie.
    Rece se amesteca cu 500 gr frisca batuta, neindulcita.
    
   Jumatete se pune intr-un vas umezit in frigider. Dupa ce s-a racit se pune jumatete din blat bine insiropat. Deasupra se aseaza restul cremei si a doua foaie de blat. Se lasa in frigider pana a 2 a zi.

    Se rastoarna pe platou, se orneaza cu frisca, fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu