marți, 15 mai 2012

Ecler

 Ingrediente:
- 8 oua
- 250 mil.apa
- 250 mil. ulei
- 250 gr faina
- sare (un varf de cutit)

  Se fierbe apa cu uleiul pe foc. Se pune faina si se amesteca bine pe foc. Se raceste putin si adauga pe rand ouale.  Se pune in tava cu o lingura si se pun in cuptor aproximativ 20-25 minute, la foc mic.

Crema:
- 500 mil.lapte
- 5 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 4 galbenusuri

   Se amesteca faina cu zaharul si galbenusurile si cu putin lapte rece.  Restul de lapte se incalzeste pana la fierbere si se adauga in suvite la compozitie. Se fierbe pana se ingroasa. Dupa racire se adauga albusul batut spuma.



Dupa ce se scoate din cuptor si se raceste, se taie in 2 bucati si se umple cu crema. Deasupra se preseaza zahar pudra sau glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu