marți, 15 mai 2012

Lamaita

Ingrediente:
* 400 gr faina
* 100 gr unt(margarina)
* 3 linguri zahar
* 5 linguri lapte
* 1 ou
* 1 lingurita amoniac
     Se amesteca toate ingredientele de mai sus si compozitia rezultata se imparte in 4 bucati egale. Se coc 4 foi, care se lasa la rece pana a doua zi.

Crema: 
* 200 gr zahar
* 3 linguri faina
* 3 oua
* 1 lamaie
* 500 ml lapte
* 1 unt/margarina
    Se amesteca bine zaharul cu faina, iar apoi cu ouale. Se rade coaja de la lamaie si se pune peste compozitia din zahar, faina si ou. Se incalzeste bine laptele, pana la fierbere. Se toarna in suvite subtiri peste compozitie si se fierbe pana se intareste, apoi se adauga zeama de la lamaie. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul/margarina.


Deasupra se presara cu zahar pudra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu